Startersappartement - De Sluis

€ 241.000 - € 281.000 v.o.n. Toewijzing op 21 mei

Omschrijving

Water, groen en reuring. In Buitenvaart geniet je van dit allemaal. Zo ook in gebouw De Sluis, dat onder andere 20 startersappartementen huisvest. Twee hiervan bevinden zich op de begane grond: een studio à 39 m2 en een 3-kamerappartement met zo’n 60 m2 woonplezier. De 18 andere 2-kamerappartementen zijn circa 48 tot 57 m2 groot en liggen verspreid over alle etages, van de begane grond tot en met de 6e verdieping. Een grote pré? De keuken die, alleen bij dit woningtype, bij de prijs is inbegrepen! 

Toewijzing op 21 mei

Startersappartement - De Sluis

€ 241.000 - € 281.000
ca. 39 - 57 m2
1 - 2 kamers
Vloerverwarming geheel
Balkon
stadsleven
image alt

Gemeentelijke regels van toepassing

Voor de startersappartement geldt een zelfbewoningsplicht. Dat betekent dat de koper van dit startersappartement de woning zelf voor een periode van 5 jaar zelf moet bewonen en niet mag verkopen behoudens ontheffing van de gemeente. Deze periode gaat in op de dag waarop de koper de contracten heeft ondertekend.

Het college van burgemeester en wethouders kan schriftelijk ontheffing verlenen voor de verkoop binnen 5 jaar en is hiertoe verplicht in geval van:

a. verandering van werkkring van de koper of diens echtgeno(o)t(e) die een verhuizing redelijkerwijs noodzakelijk maakt;

b. overlijden van de koper of diens echtgeno(o)t(e);

c. ontbinding van het huwelijk van de koper door echtscheiding;

d. verhuizing welke noodzakelijk is als gevolg van de gezondheid van de koper of een van diens gezinsleden.

Voor de toepassing van deze bepaling wordt met echtgeno(o)t(e) gelijkgesteld degene met wie de koper een duurzame gemeenschappelijke huishouding voert.

image alt

Starterslening mogelijk

Stel je eens voor: je eigen startersappartement in Buitenvaart in Alkmaar. Als dit vooruitzicht je aanspreekt, maar de hypotheek een financiële uitdaging vormt, hebben we goed nieuws voor je! Bij de gemeente Alkmaar kun je een aanvraag indienen voor een speciale starterslening. Deze lening, speciaal voor startende huizenkopers zoals jij, biedt een extra duwtje in de rug, bovenop de hypotheek die je op basis van je inkomen kunt regelen. Zo komt jouw droomappartement in Buitenvaart mogelijk toch binnen handbereik.

Downloads

Verkoopstuk

Prijslijst Buitenvaart April 2024

Verkoopstuk

Technische Omschrijving Buitenvaart Dd 08 04 2024

Verkoopstuk

De Sluis Verdiepingsoverzichten Dd 08 04 2024

Verkoopstuk

De Sluis Doorsneden A En B Dd 08 04 2024

Verkoopstuk

De Sluis Gevel Noord B En Zuid B Dd 08 04 2024

Verkoopstuk

De Sluis Gevel Oost A B Dd 08 04 2024

Alternatief aanbod