Warmtepomp duurzame energiebron in Buitenvaart

10 april '24

De appartementen van Buitenvaart fase 1 hebben een duurzaam energielabel van A+++. Dat komt onder meer door de bodemwarmtepomp van de appartementen. Hierdoor zijn de woningen gasloos en dus duurzaam. De kopers bepalen straks zelf of ze deze warmtepomp willen kopen of huren. In dit artikel lees je hoe dat precies werkt en hoe het warmtesysteem de appartementen van warmte én koeling voorziet.

image alt

Warmte én koeling dankzij warmtepomp

De appartementen van Buitenvaart fase 1 hebben allemaal hun eigen bodemwarmtepomp. Deze warmtepomp levert bodemwarmte en -koude en zet dat om naar verwarming, koeling en warm tapwater. Via onder meer de vloerverwarming krijgen de appartementen een aangenaam temperatuur. Het is naast verwarmen ook mogelijk om het appartement te koelen, waardoor het ook 's zomers lekker vertoeven is.

De warmtepomp wordt aangesloten op een bronwarmtenet van Eneco. De pomp wordt dan ook gekocht of gehuurd van Eneco. Het stroomverbruik van de warmtepomp is voor rekening van de bewoners. Daarbij ben je vrij om je eigen energieleverancier te kiezen.

Hoe werkt het?

De warmtepomp is aangesloten op een bronwarmtenet dat is aangelegd door Eneco. En die deel je met je buren. Met een bodemlus wordt warmte en koude uit de bodem gehaald. Via leidingen levert Eneco dit aan de warmtepomp in je woning. Afhankelijk van het jaargetijde, wordt de warmte of koude in de bodem gebruikt als bron voor de warmtepomp. In de winter gaat de warmte via de bodemlus naar de woning. In de zomer wordt de woning via de bodemlus gekoeld. Zo is het altijd aangenaam in jouw appartement!

Nieuwbouw Buitenvaart

Kosten warmtepomp

De kosten van de warmtepomp zitten standaard niet bij de koopsom inbegrepen. Kopers besluiten zelf of ze de warmtepomp willen kopen of huren. Deze keuze geven ze door aan de leverancier Eneco. Wil jij weten wat de koop of huur van de pomp kost voor een appartement? Bekijk dan via onderstaande button de prijslijst warmtepomp.

Bekijk prijslijst
De koopsommen bekijken? Naar woningen
Nog geen financieel plaatje? Bekijk financiering