5 voordelen van het wonen in een appartement

30 november '22

In Buitenvaart komen diverse prachtige appartementen met ieder hun unieke eigenschappen. Mooi uitzicht, een balkon of terras, 2, 3, of 4 kamers. Er is genoeg variatie voor iedereen die graag in een appartement wilt wonen. Maar waarom kies je voor een appartement? Wij vertellen je graag de 5 voordelen.

1: Wel kijken, maar niet bekeken worden

Woon je in een appartement dan heb je het voordeel dat je kan genieten van de gezellige wandel- en fietsroutes langs het Noordhollandsch Kanaal zonder dat er iemand op je bord kijkt wanneer jij geniet van je maaltijd. De appartementen bevinden zich op verschillende verdiepingen waardoor je meestal vanaf enige hoogte naar buiten kan kijken zonder inkijk in je huis te hebben. En daar komt jouw voorkeur om de hoek kijken want, als het appartement niet te hoog ligt, heb je nog contact met de straat, zonder dat je privacy er onder lijdt. Maar zit je hoger in een gebouw dan heb je vaak een verder uitzicht.

2: Buitenvaart staat langs het kanaal

Een ander voordeel een appartementgebouw is vaak de locatie. Zeker in het geval van Buitenvaart dat ligt langs het Noordhollandsch Kanaal. Je ziet de handel- en pleziervaartuigen voorbij varen en je loopt zo even naar de geplande horecavoorziening in gebouw De Kade voor een kop koffie op het terras. In een paar minuten ben je bij het water waar je straks kan vissen, varen of gewoon lekker kan wandelen of fietsen op de Westfriese Omringdijk. Ideaal toch?

Buitenvaart kanaal

3: Zuinig wonen door minder energieverbruik

Wil je het liefst zo zuinig mogelijk wonen? Dat is zeker een voordeel aan een appartement! Je hebt vaak minder oppervlakte om op te moeten warmen dan een woning met meerdere verdiepingen. En zeker als jouw appartement wordt omringd door andere appartementen, hoef je vaak minder te stoken. In een nieuwbouw appartement als Buitenvaart wordt van te voren al rekening gehouden met duurzaam wonen en energiezuinige bouw. Wonen in een appartement is op deze manier vaak veel goedkoper als je naar je energielasten kijkt, zeker nu! Je hoeft immers minder kosten te maken voor de energievoorzieningen. Dat verschil ga je merken in de portemonnee.

4: Sneller schoon en minder onderhoud

Wat dacht je van het voordeel van minder oppervlakte en alles op één verdieping met schoonmaken? Geen gesjouw met stofzuigers en emmers. Muziekje aan en je vliegt door de woning! In een mum van tijd is hij schoon en opgeruimd. Is dat geen heerlijk idee? Want laten we eerlijk zijn: er worden maar weinig mensen echt blij van al het poetswerk dat je steeds maar bij moet houden. Hoe minder, hoe beter wat ons betreft. En in dezelfde lijn van schoonmaken ligt onderhoud. Je woont in een nieuwbouwwoning dus de eerste jaren heb je er geen omkijken naar. Daarna regelt de VvE het onderhoud waar je maandelijks voor spaart middels je servicekosten, ideaal toch?

5: Een gevoel van veiligheid

Met wonen in een appartement kies je voor wonen met meerdere mensen in één gebouw. Het is makkelijker om contact te maken met andere bewoners omdat je wellicht de galerij met elkaar deelt maar ook in de lift en het trappenhuis kom je andere bewoners tegen. Een beetje sociale controle helpt bij het gevoel van veilig wonen. Dit maakt het voor inbrekers moeilijker om jouw woning te bereiken. Uiteraard is hier nooit een garantie op. Maar het is toch een stuk minder aantrekkelijk voor inbrekers om de hoogte in te gaan of om bijvoorbeeld met de spullen over een galerij te moeten lopen waar jouw buren een oogje in het zeil houden.

Levensloopbestendig bovendien!

Alle voordelen samen maken deze appartementen trouwens uitermate geschikt als levensloopbestendige woningen. Dichtbij de voorzieningen, veilig, makkelijk schoon te maken, geen tot weinig onderhoud, hier kan je oud worden!

De planning

De komende tijd worden de plannen van Buitenvaart verder uitgewerkt. In dit artikel zie je al de eerste conceptbeelden. De komende periode zal er meer informatie beschikbaar zijn, zoals prijzen, plattegronden en de verkoopdocumenten. Belangstellenden worden automatisch op de hoogte gehouden als zij zich voor de nieuwsbrief hebben ingeschreven. De voorlopige planning is dat de eerste appartementen begin 2024 in verkoop gaan.

Meer weten over Buitenvaart? Naar visie
Benieuwd naar de appartementen? Bekijk de woningen