Bouwbord Kanaaldijk onthuld

10 februari '22

Op 9 februari 2022 onthulde wethouder Elly Konijn-Vermaas (Gemeente Alkmaar) het bouwbord voor de nieuwbouwlocatie aan het Alkmaars Kanaal ter hoogte van Kanaaldijk 301. Hiermee is het startsein gegeven voor de ontwikkeling van 160 woningen met aandacht voor groen en betaalbaar wonen. Ook is er ruimte voor horeca aan een gemeenschappelijk plein.

image alt

Kanaaldijk: woningen, groen en ruimte

De bouwlocatie ligt in het deelgebied Viaanse Molen van het Alkmaars Kanaal. Er worden 160 woningen gebouwd, waarvan 20 sociale huurwoningen, 41 middel dure huurwoningen, 34 sociale koopwoningen en 65 vrije sector woningen. Maar ook het gebied rondom de woningen verandert mee. Komende tijd transformeert het terrein aan de Kanaaldijk in een nieuwe en groene woon- en verblijfslocatie aan het Alkmaars Kanaal. De architecten die dit ontworpen hebben, zijn Rudy Uytenhaak + partners Architecten voor de woningen en Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten voor het landschap in opdracht van de ontwikkelaar BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling.

Schetsbeelden architect

Hieronder zie je de schetsbeelden van de architecten. Naast de verschillende gebouwen zie je goed dat er ruimte is voor groen, recreëren en ontspanning. Zie jij jezelf straks een fietstocht maken over het nieuwe fietspad op de dijk? Of een boottocht over het kanaal?

De komende periode worden de plannen verder uitgewerkt. De schetsen zijn conceptbeelden die nog aan optimalisatie onderhevig kunnen zijn. Maar ze geven wel alvast een goed beeld hoe jij straks kan wonen aan het water.

Op de hoogte blijven

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Kanaaldijk? En als eerste de gebiedsnieuwsbrieven ontvangen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief door onderaan deze pagina je e-mailadres achter te laten. Zodra er meer informatie beschikbaar is over de ontwikkelingen van dit nieuwbouwplan ontvang jij een e-mai.

Wanneer start de verkoop? Naar planning
Waar staat Kanaaldijk voor? Naar visie